Natur-Pharm.pl
Menu

DR.OHHIRA® KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW BAKTERII KWASU MLEKOWEGO OM=X 60KAPS. KOGEN

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 275,56 zł 275.56
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: KOGEN
Kod produktu: 88F5-212AE

Opis

Dr.OHHIRA® KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW BAKTERII KWASU MLEKOWEGO OM=X 60 KAPSUŁEK 

ZAWARTOŚĆ Masa kapsułki 570 mg Zawartość netto: 17,1 g / 34,2 g / 51,3 g -

ODPOWIEDNIO DLA OPAKOWAŃ 30/60/90 kapsułek

SKŁAD ekstrakt OM-X ® (oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica ) 1:1, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1, proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe) 1:1, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1, ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1, proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04, L.acidophilus La-14, L.brevis NBRC 3345, L.bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A, S.thermophilus NBRC 13957), żelatyna, substancja wypełniająca olej z nasion krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius L.), substancja utrzymująca wilgoć glicerol, proszek z wodorostów (Lithothamnion calcareum), emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, barwnik karmel amoniakalno-siarczynowy

 

 

KORZYŚCI SUPLEMENTACJI OM-X jest dobry przeciwko opornemu na antybiotyki super bugowi MRSA, bakteriom H. pylori i E. Coli 0-157.

OM-X jest dobry przeciwko owrzodzeniom aftowym jamy ustnej.

OM-X poprawi twój wigor. OM-X pomaga w chorobach alergicznych.

OM-X pomaga w automatycznym zaburzeniu równowagi ataksyjnej.

OM-X pomaga łagodzić bóle ramion. OM-X zwiększa odporność i pomaga w egzemie.

OM-X zwiększa czujność psychiczną.

Pacjenci przyjmujący probiotyki OM-X mają mniej zakażeń.

Szybszy czas gojenia i lepsze gojenie się blizn.

Pomaga przezwyciężyć zaburzenia czynności wątroby.

Pomaga w walce z otyłością, która w większości przypadków jest spowodowana nieszczelnością jelit.

Dobry dla osób z wysokim ciśnieniem krwi.

Dobry dla osób cierpiących na astmę.

Dobry na zmęczenie.

Dobry na niskie ciśnienie krwi.

Dobry dla pacjentów z niedokrwistością.

Dobry przeciwko gorączce (zapalenie dziąseł, choroby przyzębia, zapalenie przyzębia)

Pomaga pacjentowi z cukrzycą.

Pomaga zwiększyć czujność psychiczną.

Pomaga ludziom z bólem stawów.

Pomaga w zaparciach.

Pomaga przy dnie moczanowej.

Pomaga przy astmie.

Pomaga w bólach głowy.

Pomaga w problemach skórnych, w tym w trądziku lub wyprysku

Pomaga w zatruciach pokarmowych i zapaleniu żołądka i jelit.

OM-X pomaga organizmowi leczyć się na dłuższą metę, wzmacniając układ odpornościowy, czyni jelito bardzo zdrowym i utrzymuje wysoką liczbę bakterii w ciele przez cały czas

OPIS WŁAŚCIWOŚCI Fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® zawiera w składzie godną pozazdroszczenia ilość błonnika, aż z 15 różnych roślin: owoców, jagód, warzyw, grzybów, wodorostów morskich. Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla naszej indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych (postbiotyków). Produkt nie zawiera w składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych. Konsystencja przecieru eliminuje całkowicie ryzyko zadławienia się, dlatego ekstrakt doskonale nadaje się dla dzieci, jak i osób mających fizjologiczne trudności z przełykaniem. Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji i dojrzewania różnych roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Fermentacja jest prowadzona bez stosowania obróbki termicznej, zatem w kapsułce kryje się prawdziwy cud natury! W skład produktu wchodzi – nawet 12 rodzajów dobrych bakterii (probiotyków), jak również warzywa, owoce, jagody, i grzyby (błonnik spożywczy lub prebiotyki) oraz metabolity biogenne (postbiotyki). Ten wyjątkowy japoński produkt pomoże szybko przywrócić mikroflorę jelitową, a błonnik zapewni, że dobre bakterie będą miały pożywienie i sprzyjające środowisko. Wysokiej jakości probiotyki są potrzebne nie tylko jelitom – są strażnikiem całego ciała, wzmacniając odporność i zapobiegając wielu dolegliwościom. Dr.Ohhira to preparat z paszportem probiotycznym, zawierający kompozycję 12 żywych szczepów bakterii probiotycznych w połączeniu z fermentowanym ekstraktem roślinnym będącym probiotykiem oraz metabolitami biogennymi stanowiącymi postbiotyk. • Lactobacillus acidophilus La-14®, • Streptococcus thermophilus NBRC 3071, • Bifidobacterium longum BB 536, • Bifidobacterium breve ss. Breve M-161, • Bifidobacterium infantis ss. Infantis M-63, • Bifidobacterium lactis BI-04®, • Lactobacillus brevis NBRC 3345, • Lactobacillus bulgaricus NBRC 13953, • Lactobacillus casei ss. Casei TO-A, • Lactobacillus fermentum NBRC 3071, • Lactobacillus helveticus ss. NBRC 3809, • Lactobacillus plantarum TO-A.

DODATKOWE INFORMACJE – DLA PODRÓŻUJĄCYCH OM-X jest skuteczny w zmniejszeniu objawów gorączki krwotocznej dengi! Zapobiega biegunce podróżnych. Działa przeciwalergicznie i przeciwzapalnie Wzmacnia układ odpornościowy, przygotowując do obrony przed wirusami. Czy Twój układ odpornościowy może zwalczyć wirusy? Wirusy to bardzo małe zarazki. Są wykonane z materiału genetycznego wewnątrz powłoki białkowej. Wirusy powodują znane choroby zakaźne, takie jak przeziębienie, grypa i brodawki. Powodują także poważne choroby, takie jak HIV / AIDS, ospa i Ebola inne tropikalne. Wirusy są jak porywacze. Atakują żywe, normalne komórki i wykorzystują je do namnażania i produkcji innych wirusów takich jak one. Może to zabijać, uszkadzać lub zmieniać komórki i powodować choroby. Różne wirusy atakują niektóre komórki w ciele, takie jak wątroba, układ oddechowy lub krew. Kiedy dostaniesz wirusa, nie zawsze możesz zachorować na niego. W przypadku większości infekcji wirusowych leczenie może pomóc jedynie z objawami, gdy czekasz, aż układ odpornościowy zwalczy wirusa. Antybiotyki nie działają w przypadku infekcji wirusowych. Istnieją leki przeciwwirusowe do leczenia niektórych infekcji wirusowych. Szczepionki mogą pomóc w zapobieganiu wielu chorobom wirusowym.

ZALECANE SPOŻYCIE Dzieciom od 3 roku życia oraz dorosłym zaleca się zażywanie po 1-2 kapsułki dziennie, popijając wodą, najlepiej wieczorem. OSTRZEŻENIA Zaleca się nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na występuje nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. PRZECHOWYWANIE Przechowywać niedostępnym dla dzieci miejscu, nie wymaga przechowywania w chłodziarce – suplement termostabilny

 

 

Składnik 2 kapsułki ekstrakt OM-X ® w tym: 433 mg oligosacharydy 240 mg ekstrakt z owoców śliwy domowej (Prunus domestica) 1:1 95 mg ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1 31 mg ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1 12 mg proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes) 10 mg proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis) 6 mg ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1 6 mg ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe) 1:1 4 mg ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1 4 mg ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1 4 mg proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei) 4 mg proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa) 4 mg proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis) 4 mg proszek z łodyg i liści wodorostów (Undaria pinnatifida) 4 mg proszek z łodyg i liści wodorostów (Laminaria japonica) 4 mg żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: B.breve, B.infantis, B.longum, B.lactis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei, L.fermentum, L.helveticus, L.plantarum, S.thermophilus 6,4 x 1011 CFU*

 

 

 

BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII

  • Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
  • The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
  • Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
  • Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
  • Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
  • The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
  • The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)
  • Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
  • The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
  • Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
  • Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
  • Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
  • The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
  • The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl