Natur-Pharm.pl
Menu

Opis

Dr.OHHIRA® KOMPLEKS 12 SZCZEPÓW BAKTERII KWASU MLEKOWEGO OM=X

DOJRZAŁY Z NATURY. SPRAWDZONY PRZEZ NAUKĘ

Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji bez stosowania obróbki termicznej.

  • 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego (ang. PRObiotics): Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus
  • Błonnik spożywczy (ang. PREbiotics): warzywa, owoce, jagody, grzyby, wodorosty
  • Metabolity biogenne (ang. POSTbiotics): kwasy organiczne, enzymy, polifenole

Opakowanie:

  • 30 kapsułek/ Zawartość netto: 17,1 g

Fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® zawiera w składzie godną pozazdroszczenia ilość błonnika, aż z 15 różnych roślin: owoców, jagód, warzyw, grzybów, wodorostów morskich. Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla naszej indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych (postbiotyków). Produkt nie zawiera w składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych. Konsystencja przecieru eliminuje całkowicie ryzyko zadławienia się, dlatego ekstrakt doskonale nadaje się dla dzieci, jak i osób mających fizjologiczne trudności z przełykaniem.

Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji i dojrzewania różnych roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Fermentacja jest prowadzona bez stosowania obróbki termicznej, zatem w kapsułce kryje się prawdziwy cud natury! W skład produktu wchodzi – nawet 12 rodzajów dobrych bakterii (probiotyków), jak również warzywa, owoce, jagody, i grzyby (błonnik spożywczy lub prebiotyki) oraz metabolity biogenne (postbiotyki). Ten wyjątkowy japoński produkt pomoże szybko przywrócić mikroflorę jelitową, a błonnik zapewni, że dobre bakterie będą miały pożywienie i sprzyjające środowisko. Wysokiej jakości probiotyki są potrzebne nie tylko jelitom – są strażnikiem całego ciała, wzmacniając odporność i zapobiegając wielu dolegliwościom.

Korzyści z OM-X

  • utrzymuje zdrowe PH jelit
  • zwiększa wchłanianie składników odżywczych z żywności i wspomaga trawienie
  • wpływa na poprawę funkcji trawiennych wątroby
  • wzmacnia układ odpornościowy w przypadku nawracających infekcji i alergii
  • zapobiega biegunce podróżnych
  • przeciwdziała zespołowi nieszczelnego jelita
  • hamuje rozmnażanie się wirusów
  • poprawia ogólny stan zdrowia
  • wpływa na dobre samopoczucie

STOSOWANIE

Osoby dorosłe i dzieci (od 3 lat) po 1-2 kapsułki dziennie popijając wodą, najlepiej wieczorem.

Nie przekraczać zalecanych dawek.
Suplement diety nie jest zamiennikiem artykułów spożywczych.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Ważne jest zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia.

SKŁAD
Oligosacharydy (melasa), ekstrakt ze śliwy domowej (Prunus domestica), ekstrakt z liści szpinaku ogrodowego (Spinacia oleracea L.), ekstrakt z kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) / jagód goji, sproszkowany twardnik japoński (Lentinula edodes)/ grzyby shiitake, ekstrakt z liści i łodyg komatsuny (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców figowca pospolitego (fig) (Ficus carica L.), ekstrakt z borówek (V.ashei Reade, V.australe Small), ekstrakt z owoców woskownicy czerwonej (Myrica rubra), ekstrakt owoców cytrusowych (Citrus junos SIEB. Ex Tanaka) (mandarynki pachnące), sproszkowany agarikus brazylijski (Agaricus blazei), sproszkowana żagwica listkowana (Grifola frondosa) / grzyby maitake, liście i łodygi wodorostów (Hizikia fusiforme), liście i łodygi alg (Laminaria japonica), żywe dobre bakterie: BIFIDOBAKTERIJOS (B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®), LAKTOBACILOS (L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L.bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A), STREPTOCOCCUSTHERMOPHILUS NBRC 13957; olej z nasion krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius L.), sproszkowane wodorosty (Lithothamnion calcareum), barwnik – karmel, emulgator estry kwasów tłuszczowych i poligliceroli; żelatyna, środek zatrzymujący wilgoć – glicerol.

Jedna kapsułka zawiera:

~ 28,5 mln. jednostek tworzących kolonię ŻYWYCH DOBRYCH BAKTERII

Fermentowany ekstrakt roślinny, zawierający:

54,2 mg OWOCÓW (śliwki, figi, mandarynki, woskownica czerwona)
18,6 mg WARZYW (szpinak ogrodowy, komatsuna)
8,9 mg GRZYBÓW (grzyby shiitake, grzyby maitake, agaricus blazei)
7,9 mg JAGÓD (jagody goji, borówki)
6 mg WODOROSTÓW I ALG

Producent : BioBank Co.,Ltd. 388-1 Hirata, Okayam, Japonia

BADANIA KLINICZNE PRZEPROWADZONE W JAPONII

  • Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
  • The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
  • Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
  • Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
  • Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
  • The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
  • The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)
  • Biochemical properties of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Salt-, acid-, heat-tolerance and acid-production of lactic acid bacteria from traditional fermented foods in Southeast Asia. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 39, No.2 (1990)
  • The isolation and identification of lactic acid bacteria from naturally fermented wild plants and fruits. Japanese Journal of Dairy and Food Science. 36, No.2 (1987)
  • Evaluation of therapeutic properties of fermented vegetables extract (OM-X) in the model of colitis induced by Citrobacter rodentium in mice. J Functional Foods. 10, 117-127 (2014)
  • Safety and tolerability of Dr Ohhira’s OM-X Capsules in healthy volunteers. Integrative Medicine. 12, 38-42 (2013)
  • Effects of fermentation product of herbs by lactic acid bacteria against phytopathogenic filamentous fungi and the growth of host plants. J Biosci Bioenginer 98, 187-192 (2004)
  • The influences of lactic acid bacteria (OM-X) on bone structure. Journal of Applied Nutrition. 53, 1-6 (2003)
  • The influences on the VO2max of athlete with taking lactic acid bacteria (OM-X). Kurashiki University of Science and the Arts. 3, 131-144 (1998)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl